herkomst

De kokosolie is afkomstig van AmazingFoods een onderneming uit Santa Maria   (een klein plaatsje in de provincie Laguna op de Filippijnen). In 2005 is het familiebedrijf gestart met het produceren van Virgin Coconut Oil van de kokosnoten die op het eigen land groeien. Inmiddels heeft AmazingFoods tien werknemers en werkt zij samen met diverse boeren in de omgeving.

INITIATIEF
Initiatiefneemster Kristine Dik was in maart 2011 via SharePeople voor AmazingFoods actief als vrijwilligster. Zij schreef een business plan en adviseerde de organisatie hoe werkgelegenheid voor de personeelsleden zeker te stellen. Tijdens dit project kreeg zij inzicht in het productieproces van de Virgin kokosolie en leerde zij over de werkzame delen van dit product.

PROCES
De Virgin Coconut Oil onderscheidt zich van andere producten doordat het op een natuurlijke wijze wordt geproduceerd. De olie is gemaakt van rijpe kokosnoten die worden gesplitst waarna het kokosvlees wordt geraspt. Het schraapsel wordt koud geperst, zodat de kokosmelk eruit komt. Deze melk blijft een tijdje staan, zodat er een olielaagje wordt gevormd. Deze olie wordt gefilterd en vervolgens 21 dagen opgeslagen zodat de pure olie boven komt drijven. Dit proces wordt nog een keer herhaald. Tot slot wordt de olie voor de laatste keer gefilterd, getest en verpakt. Klik op onderstaande video om het raspen van kokosvlees te bekijken.

MET MEER VITAMINEN
Het totale proces neemt ongeveer anderhalve maand in beslag. Dit is veel langer dan bij massaproductie waarbij door verhitting vitaminen verloren gaan. Doordat de natuurlijk manier van produceren, wordt kokosolie van AmazingFoods sneller door het lichaam en de huid opgenomen en is het effectiever omdat het vitaminen A, C en E bevat.

Advertentie